Na maso a marinádu
- 500 g kuřecích prsou
- 140 g bílého řeckého jogurtu
- 1/2 stroužku česneku
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 2 špetky soli
- 2 špetky mletého černého pepře
- 3 pita chleby
- 140 g bílého řeckého jogurtu
- 100 g salátové okurky
- 1/2 stroužku česneku
- 120 g rajčat
- 1 hrst černých oliv
- 100 g listového salátu
- 1 špetka soli
Postup
Krok 1: Nejprve si připravte marinádu na maso: důkladně promíchejte jogurt, olej, nadrcený česnek, oregano, římský kmín, citronovou šťávu, sůl a pepř.
Krok 2: Kuřecí maso nakrájejte buď na malé kousky, nebo na delší proužky. Maso vložte do jogurtové marinády a nechte ho v lednici přibližně tři hodiny.
Krok 3: Po této době maso napíchejte na špejle nebo na kovové jehly. Rozpalte gril nebo grilovací pánev. Mřížku potřete lehce olejem.
Krok 4: Zeleninu omyjte a nakrájejte. Salátovou okurku nastrouhejte nahrubo a zamíchejte ji do jogurtu s trochou nadrceného česneku a osolte.
Krok 5: Masové špízy grilujte ze všech stran dozlatova. Podávejte je se zeleninou, jogurtovým dipem a lehce na grilu rozpečeným pita chlebem.